Wielrennen

Zowel de jeugd als mannen en vrouwen kunnen voor wielrennen terecht bij HRTC DOK. Bij de mannen hebben we dit seizoen een ploeg van ongeveer 14 hardrijders. Zij rijden als Govers-DOK formatie in diverse regionale wedstrijden, zoals de Meertour, de Hel van Petten en de Tour de Lassale in Den Helder.

13178600_1264978933531326_2647359666472120598_n

In februari gaan de wielrenners weer naar buiten voor de zondagochtendtraining. In maart start de open competitie op de dinsdagavond op ons terrein.

Per januari 2017 hebben we ook een recreantentrainingsgroep voor wielrenners. In eerste instantie zijn de trainingen op zaterdagmiddag, in de zomertijd gaat die naar de maandagavond. Trainer Hans Boks leert de recreanten wielrenners de basisbeginselen van koersen, rijden in een groep, bochtentechniek maar ook kracht- en conditie. Sommigen gaan wedstrijdjes rijden, anderen willen meer vertrouwen krijgen in hun vaardigheid.

De vrouwen zijn vooral actief in de competitie van vrouwenwielrennen.nl. Vorig jaar won ons team de competitie. Wekelijks wordt er op woensdagavond getraind en eenmaal per maand wordt er gereden in de Tour du Feminin. De dames worden getraind door Patrick Groot. De dames van FORTE-DOK hebben ook een eigen facebookpagina.

DokDames1

Ook de jeugd kan voor wielrennen bij HRTC DOK terecht. Onder leiding van trainers Di-Lee Sun en Richard MulderĀ krijg je de fijne kneepjes van het wielrennen bijgeleerd. De trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond. Kom gewoon eens proberen. Een fiets kan je bij ons tijdelijk lenen. Ook de jeugd heeft (uiteraard) een eigen facebookpagina.

Wil je meer weten? Veel informatie kan je vinden op de site van wielerland.nl.