Al enige tijd geleden zijn de werkzaamheden aan de Afsluitdijk begonnen. Deze werkzaamheden zijn nodig vanwege een stijgende zeespiegel steeds meer binnenwater wat het IJsselmeer instroomt. Daarnaast het uitbreiden van de capaciteit om overtollig water af te kunnen voeren.

Maar nu gaan de werkzaamheden ook de fietsers raken. Het voornemen is om de Afsluitdijk voor fietsers in zijn geheel af te sluiten voor een periode van maar liefst 3(!) jaar en dat vanaf 01 april a.s. Inmiddels is ook het nodige verzet ingezet door diverse organisaties tegen deze onzalige plannen. Zelfs tot in de 2de kamer wordt dit besluit besproken.

Dat neemt allemaal niet weg dat “Bicycling” een “Afsluitdijk Afsluitrit” organiseert. Deze rit zal plaatsvinden op zondag 31 maart, start is om 10.00u. Het is een “handjes op het stuur” rit heen en weer over de Afsluitdijk.

De start/verzamel locatie is de Havenweg 1 in Den Oever (nabij VVV gebouw)

Belangrijk om te weten: ook aan deze tocht  kan door een ieder worden deelgenomen: wel of geen DOK-lid!!

We hebben met elkaar een aantal belangrijke afspraken:

  • Er is geen voorinschrijving.
  • De leiding van de tocht is in handen van een ervaren toerfietser.
  • Samen uit, samen thuis is de belangrijkste regel.
  • De  snelheid (25-28km/u) wordt onderling afgestemd.
  • Aan het eind is er koffie met wat lekkers.
  • De fietshelm is bij DOK verplicht.
  • Iedereen welkom, Dok-lid of niet.

Voor deze tocht vertrekken we op zondag 31 maart om 08.30u bij het clubhuis van HRTC DOK aan de Guldemondweg (kom op tijd, dan is er nog tijd voor een kop koffie). Het clubhuis is om 08:00 open. De afstand over de hele dag zal uiteindelijk ca 110km zijn. Een mooie gelegenheid om in ons DOK tenue, mits je dat hebt, deel te nemen?

De “Medembliktocht “ van de Toer is hiermee komen te vervallen en in plaats daarvan doen wij mee met de Afsluitdijk Afsluitrit.

Voor meer informatie zie: www.bicycling.com/nl/nieuws/event/a26731900/bicycling-afsluitdijk-afsluitrit/