3e competitie wedstrijd vrouwenwielrennen bij HSV de Kampioen.

Op een zonovergoten recreatieterrein Spaarnwoude is de derde wedstrijd van de competitie VW verreden. De organisatie van de Zes Bochten van Ammerzoden had haar wedstrijd afgelast en het alternatief werd het parcours van HSV de Kampioen in het Westhoffbos, vlakbij Spaarndam. Er werd erg enthousiast gereageerd op het 3200 meter lange parcours dus wie weet volgend jaar weer.

Het Dok stond met drie dames in de A-categorie aan de start te weten Tanja Ites , Susan Verdegaal en Milan Boks. Helaas waren er geen dames van Dok vertegenwoordigd in de B categorie hopelijk de volgende wedstrijd op 30 Juni in Utrecht wel.

Bij de A-categorie stonden 36 rensters aan het vertrek. En het was Milan dr eerste wedstrijd in deze categorie waarin ze zich goed in het peloton wist te handhaven.  Het was een levendige koers met verschillende uitvalspogingen die uiteindelijk leidde tot een kopgroep van 7 rensters. Door een splijtende demarrage wist Tanja Ites van DOK naar deze kopgroep te springen en door goed stopwerk van Susan Verdegaal wist de kopgroep door goed samen te werken een voorsprong op te bouwen op de rest van het peloton tot bijna 50 seconden. In de laatste ronde probeerde Ttanja nog  drie keer te demarreren om zo de eindsprint te ontlopen en alleen aan te komen maar helaas mocht dit niet lukken waardoor er een eindsprint van de kopgroep aankwam. In de eindsprint was Linda Klein van RETO de snelste voor Danielle de Jong van HSC de Bataaf en Christel Janssen van VW Amsterdam en Tanja van DOK werd knap zesde. Susan probeerde in de laatste ronde ook nog weg te rijden uit het achtervolgende peloton maar ook haar lieten ze niet gaan waardoor ook het peloton ging afsprinten. Hierin wisten Milan en Susan zich nog naar voren te rijden en knap te finishen.
Door de winst in de eindsprint ging ook de leidersprijs naar Linda Klein.
In het tussenklassement gaat Janneke van Rooijen (Rapha Cycling Team) aan de leiding. Zij reed, na de eerste 2 wedstrijden in de B-categorie te zijn gestart, mee in de A-categorie, sloot gelijk aan in de kopgroep en werd daar 5de.

Volgende wedstrijd waar de dames van het Dok weer aan de start verschijnen is op zaterdag 30 juni in het Wilhelminapark in Utrecht. Voor deze wedstrijd kan al worden ingeschreven via

https://www.wielerplatformutrecht.nl/wielerwedstrijden-utrecht/ronde-van-het-wilhelminapark-2018/#inschrijven