HRTC DOK Toer “Monstertocht 2018”

De Monstertocht van 23 juni kent een bijzonderheid: er zit geen IJsselmeerdijk in de route, die ook nu weer 350 kilometer lang is. Heel vaak zit er wel zo’n zouteloze dijk in het traject maar in 2018 dus niet. Waar gaan we wel heen? Verrassing dan wel geheim, maar in ieder geval richting zuid. Ondanks het feit dat de Monstertocht een clubtocht is, staat inschrijving open voor een ieder. Joop Kos zit op de volgwagen.

Belangstellenden en andere nieuwsgierigen wordt verzocht zich in contact te stellen met de wegkapitein van die dag: Anne de Poel. Tel. 0223-642811 / e-mail: aw.de.poel@quicknet.nl Dit met het oog op aan te schaffen voorraden. Detailnieuws volgt in mails aan de deelnemers.

Het vertrek is niet op DOK maar om 05.30 uur bij de Vlotbrug in ’t Zand. Daar ook inleveren bagage. De snelheid zwerft tussen 25 en 30 kilometer per uur, afhankelijk van wind en weer. De middagpauze (tussen 13.00 en 14.00 uur) is bij een gerenommeerde en bekende fietsclub alwaar we aan de tomatensoep gaan. Natuurlijk zijn er meer stops. Mondvoorraden (bak zelf een appeltaart!) en diverse dranken gaan mee in de volgwagen, maar daar die niet overal kan volgen, is het belangrijk een broodje bij je te steken. Plus een bandje natuurlijk. En hopelijk zonnebrand …
Mocht het weer slecht zijn die dag blijven we thuis. Kijken dan of de tocht een week kan worden verschoven.
Thuiskomst tussen 21.00 en 22.00 uur. Kosten tien euro, ter plaatse te voldoen. Materiaal, geest en conditie in orde? Voldoende kilometers gemaakt? Zoek dan contact met de captain. (adep)