Terwijl de meeste van ons genoten van een aangepaste vakantie heeft het bestuur de Firma Zwaans opdracht gegeven voor een aantal aanpassingen cq uitbreidingen van het MTB Parcours en de afwatering van het terrein.

De mannen van Firma Zwaan namen de afwatering in de hoek tussen Spinning Wheels, Bunkerhuisje en Doggersvaart onderhanden daar hier in het najaar en winter veel water blijft staan. Door hun deskundigheid werd er voorkomen dat er extra water kwam opborrelen, daar loopt namelijk een hoofdleiding van het PWN. Na overleg met een medewerker die snel ter plaatse was kwam er een oplossing op tafel waar iedereen tevreden mee was.

Niek &Barry vervingen de kleine afvoerbuizen voor betonnen exemplaren waardoor water beter wegloopt. De reeds aanwezige Wade op het middenterrein is uitgebreid naar laatste stuk binnenterrein waar nog water bleef staan. De greppel om de heuveltjes ter hoogte van de schuur is uitgediept en afgeschuind en voorzien van een grotere afvoerbuis.

Aan de voet van de hoge berg is een drop-of en de ruwe opzet voor de rock garden gemaakt, welke door een aantal vrijwilligers nog met de hand afgewerkt moet worden. Met de vrijgekomen grond, van de wades, zijn de heuveltjes in het parcours op het midden terrein weer op hoogte gebracht. Als het weer omslaat zullen de stukken nog ingezaaid worden zodat het water de grond niet zal wegspoelen.

Kortom de mannen(Barry & Niek) van Zwaan hebben goed werk verricht en met hun hulp en inzet hebben wij weer nieuwe uitdagingen !