In het najaar beginnen het veldtoertocht seizoen. In oktober is er al een tocht op Texel. Vanaf begin november is er elk weekend ergens in de provincie een tocht, te organiseren door MTB-Veldtoertochten Noord-Holland. Veldtoertochten zijn fietstochten zonder wedstrijdelement over trajecten die voor het grootste deel onverhard zijn: bossen, duinen, strand en het boerenland. Voor alle tochten worden vergunningen aangevraagd. Er is op dit gebied goede samenwerking met gemeentes, de politie, autoriteiten, terreinbeheerders, landbouwers enzovoorts. Toerclubs zien hier voor zichzelf een (voorbeeld)functie om (illegaal) fietsen in kwetsbare natuurgebieden en dergelijke zoveel mogelijk tegen te gaan.
DOK werkt in MTB-Veldtoertochten Noord-Holland samen met vier andere clubs: Alcmaria Victrix, Le Champion, Wielersport Texel en TC Wervershoof. Giel Boks is bij HRTC Dok de evenementencoördinator (evenementen@hrtcdok.nl)

Helaas heeft bestuur MTB Noord-Holland in overleg met alle organisatoren van de tochten moeten besluiten om een streep door het MTB Toer Tochten seizoen van 2020/2021 te halen

 

Bestuur & Organisatoren MTB NH