In het najaar beginnen het veldtoertocht seizoen. In oktober is er al een tocht op Texel. Vanaf begin november is er elk weekend ergens in de provincie een tocht, te organiseren door MTB-Veldtoertochten Noord-Holland. Veldtoertochten zijn fietstochten zonder wedstrijdelement over trajecten die voor het grootste deel onverhard zijn: bossen, duinen, strand en het boerenland. Voor alle tochten worden vergunningen aangevraagd. Er is op dit gebied goede samenwerking met gemeentes, de politie, autoriteiten, terreinbeheerders, landbouwers enzovoorts. Toerclubs zien hier voor zichzelf een (voorbeeld)functie om (illegaal) fietsen in kwetsbare natuurgebieden en dergelijke zoveel mogelijk tegen te gaan.
DOK werkt in MTB-Veldtoertochten Noord-Holland samen met vier andere clubs: Alcmaria Victrix, Le Champion, Wielersport Texel en TC Wervershoof. Giel Boks is bij HRTC Dok de evenementencoördinator (evenementen@hrtcdok.nl)

 

Bestuur & Organisatoren MTB NH

 

De kalender voor seizoen 2021/2022 krijgt toch nog vorm, onder Corona regels hebben momenteel een aantal verenigingen en stichtingen vergunning gekregen voor de organisatie van hun evenement.

Voorlopig bestaat de kalender uit de volgende evenementen:

31 oktober ATB Challenge Tuitjenhorn www.fietssport.nl/toertochten/51242
31 oktober Schoorlse Duinen Le Champion www.fietssport.nl/toertochten/50362
14 november WV Texel www.fietssport.nl/toertochten/52362
28 november Le Champion www.fietssport.nl/toertochten/50363
19 december Napoleontocht (HRTC Dok) www.fietssport.nl/toertochten/51233
2 januari NH-Langste nog geen vergunning
16 januari WV Texel nog geen vergunning

Door de voorwaarden die gesteld worden in de verleende vergunningen qua aantallen deelnemers en/of starttijden  kan er bij (de meeste) tochten uitsluitend m.b.v. voorinschrijving via de website van   Fietsport.nl/toertochten worden deelgenomen.

Iedere organiserende vereniging is zelf verantwoordelijk voor de uitvoer van de geldende Coronamaatregelen, vaak i.c.m. lokale overheden. Deze worden bij de inschrijving kenbaar gemaakt.