In het najaar beginnen de veldtoertochten. In oktober is er al een tocht op Texel. Vanaf begin november is er elk weekend ergens in de provincie een tocht, te organiseren door MTB-Veldtoertochten Noord-Holland. Veldtoertochten zijn fietstochten zonder wedstrijdelement over trajecten die voor het grootste deel onverhard zijn: bossen, duinen, strand en het boerenland. Voor alle tochten worden vergunningen aangevraagd. Er is op dit gebied goede samenwerking met gemeentes, de politie, autoriteiten, terreinbeheerders, landbouwers enzovoorts. Toerclubs zien hier voor zichzelf een (voorbeeld)functie om (illegaal) fietsen in kwetsbare natuurgebieden en dergelijke zoveel mogelijk tegen te gaan.
DOK werkt in MTB-Veldtoertochten Noord-Holland samen met vier andere clubs: Alcmaria Victrix, Le Champion, Wielersport Texel en TC Wervershoof. Giel Boks is bij HRTC Dok de evenementencoördinator (evenementen@hrtcdok.nl)

De kalender voor seizoen 2020/2021 krijgt toch noch vorm, onder strenge Corona regels hebben momenteel een aantal verenigingen en stichtingen vergunning gekregen voor de organisatie van hun evenement. Na de perscoferentie op 13 oktober zijn er echter diverse tochten geanuleerd.

Voorlopig bestaat de kalender uit de volgende evenementen (een volledig overzicht kunt u vinden op fietssport.nl):

MTB Toertocht programma

Datum Tocht
4-10-2020 ATB Challenge Tuitjenhorn (afgelast)
25-10-2020 HRTC DOK – Robbenoord Classic (geannuleerd, er wordt naar een alternatieve datum gekeken)
1-11-2020 Le Champion (geannuleerd)
8-11-2020 Alcmaria Victrix (geannuleerd)
6-12-2020 Le Champion
13-12-2020 Alcmaria Victrix – Schoorlse duinen en Dijkentocht  (geannuleerd)
20-12-2020 HRTC DOK – MTB Napoleontocht (geannuleerd)
27-12-2020 Le Champion – strand en duinentocht
3-1-2021 NH-Langste

Bij de meeste tochten kan er uitsluitend voor ingeschreven worden via de website van Fietsport.nl/toertochten