In het najaar beginnen het veldtoertocht seizoen. In oktober is er al een tocht op Texel. Vanaf begin november is er elk weekend ergens in de provincie een tocht, te organiseren door MTB-Veldtoertochten Noord-Holland. Veldtoertochten zijn fietstochten zonder wedstrijdelement over trajecten die voor het grootste deel onverhard zijn: bossen, duinen, strand en het boerenland. Voor alle tochten worden vergunningen aangevraagd. Er is op dit gebied goede samenwerking met gemeentes, de politie, autoriteiten, terreinbeheerders, landbouwers enzovoorts. Toerclubs zien hier voor zichzelf een (voorbeeld)functie om (illegaal) fietsen in kwetsbare natuurgebieden en dergelijke zoveel mogelijk tegen te gaan.
DOK werkt in MTB-Veldtoertochten Noord-Holland samen met vier andere clubs: Alcmaria Victrix, Le Champion, Wielersport Texel en TC Wervershoof. De evenementen in Tuitjenhorn en Winkel worden door HRTC DOK bij de NTFU/Fietssport.nl gepubliceerd.

Giel Boks is bij HRTC Dok de evenementencoördinator (evenementen@hrtcdok.nl)

 

Bestuur & Organisatoren MTB NH

 

De kalender voor seizoen 2021/2022 krijgt toch nog vorm, onder Corona regels hebben momenteel een aantal verenigingen en stichtingen vergunning gekregen voor de organisatie van hun evenement.

Voorlopig bestaat de kalender uit de volgende evenementen:

31 oktober ATB Challenge Tuitjenhorn www.fietssport.nl/toertochten/51242
31 oktober Schoorlse Duinen Le Champion www.fietssport.nl/toertochten/50362
14 november WV Texel www.fietssport.nl/toertochten/52362
28 november Le Champion www.fietssport.nl/toertochten/50363
19 december Napoleontocht (HRTC Dok) www.fietssport.nl/toertochten/51233 geannuleerd ivm COVID
2 januari NH-Langste (Alcmaria Victrix) www.fietssport.nl/toertochten/53892 geannuleerd ivm COVID
16 januari WV Texel geannuleerd, mogelijk verplaatst naar 27 feb
6 februari Niedorper Kaaitjes-Winkel (HRTC DOK/VV Winkel) www.fietssport.nl/toertochten/53946
27 februari WV Texel Nog geen vergunning

Door de voorwaarden die gesteld worden in de verleende vergunningen qua aantallen deelnemers en/of starttijden  kan er bij (de meeste) tochten uitsluitend m.b.v. voorinschrijving via de website van   Fietsport.nl/toertochten worden deelgenomen.

Iedere organiserende vereniging is zelf verantwoordelijk voor de uitvoer van de geldende Coronamaatregelen, vaak i.c.m. lokale overheden. Deze worden bij de inschrijving kenbaar gemaakt.