Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig


Als je van de fietssport houdt en in de gemeente Den Helder of omgeving woont dan is het een voordeel om bij de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig betrokken te zijn.

Via HRTCDOK kun je het maximale uit de fietssport halen. Als je zelf fietst zijn er allerlei disciplines, categorieën, activiteiten en faciliteiten die het fietsen mogelijk en interessanter maken en als je anderszins bij fietsen betrokken wilt zijn, kan dat als vrijwilliger.

Disciplines, categorieën en activiteiten

HRTCDOK kent activiteiten op het gebied van wielrennen, toerfietsen en mountainbiken. De deelnemers aan deze disciplines zijn afhankelijk van leeftijd en wens ingedeeld in diverse licentie en snelheidcategorieën. De leden variëren in leeftijd van 6 tot ca. 80 jaar. De HRTCDOK organiseert naast allerlei trainingen en wedstrijden voor haar eigen leden ook diverse wedstrijden en toertochten voor derden.

Faciliteiten en organisatie

HRTCDOK beschikt over een eigen wielerparcours van ca. 1500 meter lang, een mountainbike parcours en een eigen clubhuis. Beide zijn gesitueerd aan de Guldemondweg te Den Helder. De vereniging is opgebouwd uit een Algemeen Bestuur en enkele commissies die elk een deel van de sportieve of ondersteunende activiteiten voor haar rekening nemen.

Bij HRTCDOK vindt je fietsmaatjes en de juiste informatie voor een optimale sportprestatie. HRTCDOK heeft een regionale functie en behartigt de belangen van haar leden via de overkoepelende landelijke organisaties en rechtstreeks bij de lokale overheid.