Duinentocht 24-10-2018, wegkapitein Jan Steenvoorden

Om 08.30 uur in de kantine, koffie gezet. Daar staat Fred voor het raam, ai, vergeten de deur te openen. Deur geopend, koffie ingeschonken en achter de inschrijftafel plaatsgenomen.
Nu maar wachten, waar blijft iedereen?

Gelukkig, na een kwartier begint het binnen te druppelen. Zo vertrekken na het traditionele welkomstwoord en het veiligheidspraatje met zijn twaalven richting Donkere Duinen. Vandaar op, door, in en over het duin naar Camperduin en over het nieuwe betonfietspad achter Groet langs naar Schoorl. Bij de “Viersprong” was op het terras in de hoek nog een plekje vrij. Na de koffie ging het via de Achterweg naar de Groeterpolder en vandaar naar de Belkmerweg. Hadden we heen de wind, ongeveer zzo tegen nu blies hij ons in de rug wat wel zo fijn is. Vanaf de Belkmerweg ging het richting Uitlandseweg, Abbestedeweg, Nieuweweg, Langevliet, Middenvliet, Kortevliet en Dok. Maar hoe dichter bij Den Helder hoe kleiner de groep werd. Annemiek ging eraf want naar ’t Zand, Ria ging eraf want naar Anna Paulowna. Fred ging eraf want naar dochter, de Julianadorpers gingen eraf want langs de voordeur.

Zo bleven we met zijn vieren over, na kort doch intensief overleg besloten we om ook maar rechtdoor naar huis te rijden. Ik vond het een leuke tocht met een leuke groep. Gerard K bedankt voor het mee op kop rijden, Anne bedankt voor aflossen en Ger en Menno bedankt voor het achterin de groep in de gaten te houden.