DOK TOER houdt op dinsdag 28 april de vierde Fiets & Geniet ook wel ‘Fietstocht voor Senioren’.

Hierna houdt DOK even pauze: de eerste Fiets & Geniet is weer op dinsdag 19 mei.

Bent u 55+ en houdt u van fietsen? Dan is Fiets & Geniet echt iets voor u. DOK TOER start op deze dinsdag om 9.00 uur de kantine van HRTC DOK op het wielerterrein aan de Guldemondweg in De Schooten. Het gaat om een ontspannen fietstocht van 25 tot maximaal 35 kilometer. De fietstocht wordt begeleid door DOK-medewerkers die zelf ook 55+ zijn. Het tempo wordt aangepast aan de langzaamste en ligt in de praktijk tussen 15 en 18 kilometer per uur. Bij pech assisteren de Dokkers en als het slecht weer is (regen) gaat de tocht niet door.
Waar de route heen voert wordt op de dag zelf bekeken en is onder meer afhankelijk van de windrichting. Bekende pleisterplaatsen op Fiets & Geniet zijn Van Ewijcksluis, Callantsoog, Groote Keeten, ’t Zand enz.

Deelname kost € 2,00. Hierbij inbegrepen is een verzekering tegen aansprakelijkheid. Heeft u een TFK of een KNWU-licentie,  dan betaalt u € 1,00 per tocht.

DOK verwacht u op uw eigen sportieve toerfiets (‘rechtopfiets’) fietst. Deze fiets mag ook elektrische ondersteuning hebben. De begeleiders van DOK rijden zelf ook op gewone fietsen.

Meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de Fiets& Geniet-fietstochten? Neem dan contact op met Guus van der Maat, tel. (0223) 628287 of e-mail: maat-meijden@quicknet.nl .