Poffertjestocht

 

 

 

 

 

 

 

DOK hoefden we niet te openen want een stel mountainbikese strandrijders uit Rijswijk heeft onder regie van de familie Boks bezit genomen van de kantine. Zijn na een nachtelijke tocht over het strand (Scheveningen <> Den Helder) rond 04.00 uur op DOK gearriveerd en doen een hazenslaapje in het clubgebouw. Diep onder de indruk van zoveel durf en kracht vertrekken wij met zijn zestienen om 08.00 uur naar Harlingen, een kwart is vrouw: Ria Kos (splinternieuwe fiets!) Helga Top en Annemiek Bakker met dochter Marleen. In Den Over krijgt de meute de vrije teugels, een groepje van vijf (Menno Laagland, Gerrit de Bruijn, Alex Kohn (ons jeugdlid; A. is 29…) Cor Dekker (deels) Gerard Krusemeijer en André Struijk) davert in geheel eigen tempo (rossen!) de dijk over om aan de Friesge kant te wachten op de hoofdmacht die in normaal tempo de verbinding Noord-Holland – Friesland overtrekt. Er stormen veel meer racefietsers de Dijk over. Onze Snelle Jongens halen ze niet in, maar de ‘normalen’ onder leiding van de wegkapitein, maken ruim baan voor ze. In Fryslân – licht heiig daar – een kort doch fraai lusje via het pittoreske Pingjum en niet veel later zitten we aan de poffertjes aan de Harnse Haven. De tocht heet voortaan Poffertjestocht, zo besluiten we eensgezind. Hamerstuk.

De jeugdige bediening is prettig, professioneel en snel.

Op de terugweg – met iets meer wind in het gezicht en een geheel uit het niets verschijnende secretaris DOK (Gerard Top) – hetzelfde concept: op volle toeren de dijk bedwingen, waar de normale schepsels opnieuw in toertempo (28 a 30 km.) de dijk verorberen. Het went nooit, dat kreng, maar aan deze haatliefderelatie moet toch (on)regelmatig gewerkt worden. Daar helpt geen lieve moedertje aan ….

Op DOK is het muisstil, alle Rijswijkers en Boksen verdwenen, volop zonnig en op het leugenbankje komen sterke verhalen voorbij. (adep)

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het fotoalbum voor alle foto’s