Op 21 juli 1968 wint Jan Janssen de Tour de France in de afsluitende tijdrit met nipt verschil van zijn Belgische concurrent Herman van Springel. Hij wordt daarmee de eerste Nederlander die deze belangrijke wedstrijd op zijn naam zet.

Vijftig jaar later rijdt Jan Janssen nog steeds. Als Toerclub Wageningen vonden we het een eer om Jan’s naam aan onze toertocht te mogen verbinden en om een parcours aan te bieden dat recht doet aan die geweldige prestatie. De 33ste editie van de JJC en bijbehorende Hel van Ede-Wageningen waren mede vanwege het fantastische weer een groot succes.

Op 22 juni 2019 rijden zo’n 6000 deelnemers een etappe van 70 tot 200 kilometer door het heuvelachtige gebied rond de Utrechtse Heuvelrug, tegen de stuwwal bij de Rijn en over de toppen van de Veluwe. Voor de MTB-ers is er een monstertocht van 60 tot 100 kilometer onverhard klimplezier.

Een aantal DOK leden gaan 21 juni op de fiets naar Wageningen, nemen deel aan de Jan Janssen Classic en komen de 23ste weer op de fiets terug naar Den Helder.