Grote winnaar was eigenlijk Aad van der Laar, die na afloop een enveloppe met inhoud kreeg overhandigd uit handen van Mats Dekker. De inschrijfgelden en extra giften kwamen zijn organisatie toe, nl “Hoezo Anders”.

Goed, de wedstrijd tegen de klok, dat werd bij de jeugd knap gewonnen door Joeri Schaper van WV Noord-Holland.

Met een tijd van 12.09 reed hij de bijna 8 km vlot af. Tweede werd Daan Jurriaans 12.54 min  en derde werd Robin Schol in 13.10 min

Silje Bader pakte een knappe 4e plek in de eindstand van deze jeugd groepen met een tijd van 13.13 min!

Nadat de jeugd allemaal de medaille was omgehangen, was het uitkijken naar de grote kanonnen…..

Daar reden ook de junioren en nieuwelingen, winnaar, haast voorspelbaar: Ivo Zwaans met 11.13 min en tweede Hidde Buur die 12.41 min klokte.

Zou de toptijd van Steven Heshusius van 10.02 worden verbeterd?

Twintig renners gingen deze strijd aan en werd uiteindelijk gewonnen door Richard Koorn, die al wat knappe ereprijzen bij elkaar heeft gereden dit jaar!

Met een eindtijd van 9.46 min pakte hij tevens de mooie wisseltrofee en de bloemen. Tweede werd Jeroen Visser  (10.19 min) ook geen onbekende en derde met nog veel vakantie uren in de benen Bram de Waard, deze oud Alcmariaan, (reed ooit in de belofte junioren ploeg van Fred en Piet) klokte 10.22 min. Waren er nog dames, ja zeker, Yvonne van der Stok reed 13.36 min en kreeg hiervoor ook de wisseltrofee voor de dames voor een jaar mee naar huis.

Op 6 oktober tijdens de disco van Aad zal er nog even symbolisch stilgestaan worden bij deze wedstrijd en heeft u zin en tijd kom even langs kijken in Den Helder het wordt net als onze tijdrit vast gezellig. (We maken dan ook het opgehaalde eindbedrag bekend)

(sponsors allemaal bedankt: “ Op een knappe fiets met bloemen en de juiste race kleding”)

Namens DOK en Alcmaria-Victrix.