Mountainbiken (cross country) kan bij HRTC DOK zowel bij de jeugd als bij senioren. Vooral de jeugdafdeling is op dit moment erg populair. Cross country wedstrijden zijn echte duurinspanningen. Lekker zwaar, kijken hoe ver je kunt gaan!
Cross country wedstrijden zijn er volop in Nederland, kijk ook op de KNWU kalender. Je kunt zelf je wegzoeken, maar wil je meer plezier hebben in je sport, wordt dan lid van een Mountainbike-vereniging of een wielervereniging met een Mountainbike afdeling!

Voor het Mountainbiken maken we gebruik van het Guldemondcomplex, tegenover vliegkamp ‘De Kooy’. Er ligt op het terrein  een prachtig MTB-parcours met een lengte van 4,5 km. Dit parcoursis zeer geliefd bij de mountainbikers door zijn vele singletracks en hoogteverschillen. Donderdag houden we ’s avonds op het MTB parcourswedstrijden voor mountainbikers. Dat begint in april en duurt tot eind september.


 

MTB Jeugd

Vind je het leuk om op de fiets over heuveltjes, door kuilen en slingerpaadjes te crossen en uitdagende obstakels te overwinnen, dan is mountainbiken iets voor jou! Dat alles kan op het mountainbike parcours bij ons clubhuis maar ook door het maken van uitdagende tochten in het bos, op de hei of zelfs het strand. Iedere vrijdagavond staan er veel kinderen klaar om te trainen. Als in het najaar de klok een uur achteruit gaat en het ’s avonds vroeger ……..

Lees meer …..

MTB Volwassenen

De volwassen mountainbikers trainen, net als de jeugd, op vrijdagavond in de zomertijd en op zaterdagochtend in de wintertijd. Voor degene die nog meer uitdaging wil is er op dinsdagavond een extra training.De mountainbikers dames en heren fietsen samen. Er is een basisgroep, een licht gevorderde en gevorderde groep. Kortom voor “elk wat wils”. Ieder jaar is er een zomeravondcompetitie. Dit is een reden ……..

Lees meer ….