MTB Volwassenen

Reguliere mountainbike training

Als de zomertijd is ingegaan vindt de mountainbike training plaats op vrijdagavond van 18.30 – 19.30 uur.
Eind september als het ’s avonds gaat schemeren wordt er niet meer op de vrijdagavond getraind maar op de zaterdagochtend van 9.00 – 10.00 uur.
Tijdens de schoolvakantie wordt er geen training gegeven.

Extra training op de dinsdagavond

De volwassen mountainbikers trainen, net als de jeugd, op vrijdagavond in de zomertijd en op zaterdagochtend in de wintertijd. Voor degene die nog meer uitdaging wil is er op dinsdagavond een extra training.De mountainbikers dames en heren fietsen samen. Er is een basisgroep, een licht gevorderde en gevorderde groep. Kortom voor “elk wat wils”. Om 18.30 start deze training die buiten het DOK parcours plaatsvindt. Wees dus op tijd, want om 18.30 zal de trainingsgroep het DOK terrein verlaten.

Specifieke training op de donderdagavond

Op de donderdagavonden wanneer er geen competitie/wedstrijd op het DOK wordt gereden is er voor een select aantal renners een specifieke training op de donderdagavond. Ook deze start weer om 18.30 uur. Deze training is voor met name de oudste categorien/nieuwelingen die een redelijk wedstrijdniveau aan kunnen. Mocht je hier aan mee willen doen dan moet je contact opnemen met je trainer.

 


De laatste training voor de zomervakantie wordt elk jaar afgesloten met een Speciale Training

Ieder jaar is er een zomeravondcompetitie. Dit is een reeks wedstrijden voor alle niveaus in diverse categorieën en vindt plaats op diverse donderdagavonden. Onze vrijwilligers zorgen iedere keer weer voor een nieuw en uitdagend parcours op ons eigen clubterrein. In het najaar is er de RABO-topcompetitie die in Noord-Holland op diverse plaatsen, waaronder het DOK-terrein, gereden wordt. Daarnaast worden er diverse toertochten voor mountainbikers (leden en niet-leden) georganiseerd. Bijvoorbeeld de Helderse Napoleontocht, diverse tochten op Texel en in de omgeving van Schoorl. U bent van harte welkom om eens een keer mee te trainen!