Ambrosius Hof (Arie) medeoprichter van DOK Toer, is op 93-jarige leeftijd overleden. Van de mannen van het eerste uur (april 1977) Dirk Wessels, Klaas Goudswaardt en Arie Hof is nu niemand meer over. Meneer Hof – wij spraken altijd van meneer Hof – en zijn vrouw waren verwoede caravanners – altijd de toerfietsen mee – en kwamen daardoor in contact met de Helderse toerfietser en caravankampeerder Dirk Wessels en zijn eega en de rest is geschiedenis.

Hof is in de eerste jaren van Toer Algemeen Bestuursassistent zoals dat dan heet. Hij is een administratieveling en is samen met echtgenote Bregje bij Toer beschikbaar voor alle diensten: controleposten bezetten, routes maken, controleren en voorrijden, vierdaagses, actief bij het in elkaar zetten van de clubkrant en de distributie ervan en wat dies meer zij. Alles met grote nauwkeurigheid en het nodige plezier. Dat dat in de beginjaren van Toer een enorme klus is – 1600 deelnemers aan de avondfietsvierdaagses en veel leden bij HRTC DOK – moge duidelijk zijn. Arie staat op het netvlies als de denker, een man op de achtergrond waar je als vereniging blij mee bent en waar je niet zonder kunt.

Op 28 april 2017 krijgt Arie in een bomvolle Dokkantine het eerste exemplaar van het jubileumboek van Toer aangeboden. Hij is er zeer verguld mee en spreekt een gloedvol dankwoord uit. Meneer Hof is op 26 januari 2019 in Haringhuizen gecremeerd. Toer stuurde een condoleance. (adep)