Klaas de Bruijn is zondag 15 juli op 82-jarige leeftijd overleden. De geboren Enkhuizer wordt in 1955 lid van HRTC DOK en neemt in die jaren geregeld deel aan de Tour de Lasalle. Door zijn werk bij Ontwikkelingssamenwerking in Afrika (Tanzania en Nigeria) vanaf eind jaren vijftig, is Klaas twintig jaar uit beeld. Al die tijd blijft hij als donateur betrokken bij de vereniging en in 1982 – intussen werkzaam op de Rijkswerf als medewerker en later hoofd van de Veiligheids- en Milieudienst – schrijft hij zich in als toerlid van DOK. Klaas gaat ook weer wielrennen met een vierde plaats in het B-klassement van de Tour de Lasalle in 1984 als resultaat.

In 1999 wordt Klaas secretaris van het hoofdbestuur. Dat duurt drie jaar. Ook bij Toer is Klaas actief. In later jaren is hij steevast present op alleen de Openings- en Sluitingstocht van de Toerafdeling.

In 2006 rijdt de 70-jarige Klaas in Frankrijk in zijn eentje de Honderd Cols Tocht. Hij doet er 45 dagen over. Een paar jaar eerder rijdt de rijzige en bebaarde Klaas die tocht ook al, maar dan met de toerfietsers van Le Champion.

Klaas was al een tijdje ernstig ziek. Hij overlijdt in Gemini waar hij op zondag 24 juni jl. nog in het huwelijk treedt met Noor de Laat. Klaas en Noor waren al achttien jaar bevriend. (Anne de Poel 18 juli 2018)