Nederlands Kampioenschap voor masters, zondag 24 juni

Op zondag 24 juni deden onze masters Frits Hallensleben en Ming-Ko Sun in Eindhoven mee aan het Nederlands Kampioenschap voor masters. Om 10.45 stonden Frits en Ming-Ko klaar om in respectievelijk de klasse 50+ en 55+ van start te gaan. In de klasse 50+ stonden ruim 85 renners aan de start en in de klasse 55+ zo’n 50 renners. Bij het inrijden schrokken we wel even van het parkoers. Op de high Tech Campus in Eindhoven was een rondje van 2,8 kilometer uitgezet, met 10 bochten (aan de binnenkant gestraat met echte kasseien) en vrij smal.
Beide klassen startten gelijktijdig, waarbij de 55+ achteraan moest sluiten. Met 135 man over een smal rondje met 10 bochten! Dat belooft wat.
Na drie van de 23 rondjes waren Frits en Ming-Ko in de tweede groep van zo’n man of 15 terechtgekomen en dachten ze een streep door de wedstrijd te kunnen zetten. Gelukkig lukte het door eendrachtig samen te werken om uiteindelijk de aansluiting weer te maken. 6 ronden voor de finish sloten Frits en Ming-Ko weer aan. Het lukte Ming-Ko om direct door te rijden naar het voorste deel van het peloton en met nog twee ronden te gaan zat een podiumplek er zeker nog in.
Frits had inmiddels de pech om achter een valpartij te zitten waardoor zijn kansen op een top tien plaatsing waren verkeken.
Met nog drie bochten te gaan voordat de bel zou luiden sloeg het noodlot voor Ming-Ko toe. Door een vreemde manoeuvre van enkele renners kwam hij in het gras terecht en bij het terugsturen reed hij z’n achterband lek op een scherp randje, dag kansen!
Helaas geen prijzen voor onze mannen, maar zij hebben in het Brabantse land wel laten zien dat de DOK master heel hard kunnen fietsen.