Eind november hebben de leden van HRTC DOK die aangesloten zijn bij de KNWU een mail ontvangen over de veranderingen van het KNWU lidmaatschap. Het basislidmaatschap van de KNWU krijgt een andere invulling en gaat vanaf 1 januari 2021 KNWU-lidmaatschap heten.

De basislicentie verdwijnt en voor het rijden van KNWU-wedstrijden op clubniveau wordt de startlicentie geïntroduceerd. 

Wat betekent deze verandering voor jou?

Met het KNWU-lidmaatschap kun je deelnemen aan trainingen, trainingswedstrijden en toertochten die door HRTC DOK georganiseerd worden.

  • Voor deelname aan andere wedstrijden, zoals de MTB-top, wielerwedstrijden in de fun-klasse of (club)wedstrijden bij andere verenigingen, vraag je zelf een startlicentie (via “Mijn KNWU”) aan.
  • Voor deelname aan Nationale wedstrijden, Nederlandse kampioenschappen /of de landelijke jeugdcompetitie MTB, vraag je zelf een wedstrijdlicentie (via “Mijn KNWU”) aan.

 Het KNWU-lidmaatschap wordt door de club afgedragen en zit in je HRTC DOK-lidmaatschap. 

Wil je trainen bij HRTC DOK, misschien de trainingswedstrijden rijden zoals die de afgelopen jaren op de dinsdag en donderdagavond op het DOK-terrein werden gereden en/of de door HRTC DOK georganiseerde toertochten rijden, dan is het KNWU-lidmaatschap voldoende en hoef je geen startlicentie aan te vragen.

Wil je ook deelnemen aan wedstrijden die niet door HRTC DOK georganiseerd zijn, dan heb je de “startlicentie”, “wedstrijdlicentie” of een “daglicentie” nodig. 

Meer informatie over het KNWU-lidmaatschap en de startlicentie kun je vinden op de website van de KNWU. Heb je nog vragen over het lidmaatschap of de startlicentie dan kun je ons bereiken via info@hrtcdok.nl