Verslag van Omloop van het Munnikenland, zaterdag 14 April.

Zaterdag 14 April was de eerste wedstrijd voor de dames van het Dok in de competitie van het vrouwenwielrennen in Brakel. Het wedstrijdparcours was 7 km lang en er zal door de vrouwen 6 ronden gereden worden. Start en finish zijn op het wielerparkoers en het parkoers loopt via de Langerakseweg, Weitjesweg richting Slot Loevestein om via de parallelweg weer naar het wielerparkoers terug te komen.

We zijn ’s morgens vroeg met z’n achten vertrokken vanuit DH naar Brakel en hadden de beschikking over de Bus van de sponsor Govers. Hierdoor konden we alle fietsen, DOK tent, gereedschap, stoeltjes en sporttassen meenemen en hoefde er nog maar 1 extra auto mee om de rensters te vervoeren, ook niet onbelangrijk natuurlijk. Na een goede reis waren we op tijd aangekomen en was er tijd voor een groepsfoto en konden we het parcours gaan verkennen.

 

Half 12 werd er gestart met de A-categorie en kort daarna ging de de B-categorie van start. In totaal stonden er 100 rensters aan de start, wat niet vaak voorkomt met deze wedstrijden!! Dit grote peloton maakte het ook moeilijk want er werd gereden over kleine kronkelige weggetjes. De rensters die zijn gestart waren in de A categorie zijn Amber, Susan en Tanja, in de B categorie startte Wendy, Milan, Ellen Niewold, en Verena. Dit was de eerste wedstrijd voor Milan maar ze was hier helemaal niet zenuwachtig voor, ze had echt stalen zenuwen.
In de A bleef het peloton bijna compleet, er stond weinig wind en de dames leken wel weer te moeten wennen aan het sturen in zo’n groot peloton. De dames van het DOK zijn in de A-categorie allen keurig gefinisht tijdens deze wedstrijd. De winnaar van de A’s reed voorlaatste ronde weg en het peloton liet haar gaan en voor de rest geen pogingen meer om haar terug te halen.
De wedstrijd van de B-klasse werd ontsierd door een grote valpartij in de laatste ronde. Drie ambulances kwamen er helaas aan te pas om de gevallen rensters te helpen.
Hierdoor sloeg het B- peloton uit elkaar en de DOK-dames finishten gelukkig allemaal in de 2e groep. De coach van de dag schrok wel even toen de valpartij oer de speakers omgeroepen werd en gelukkig onderweg fietsend te horen kreeg dat er niemand van het DOK bij lag. “Heeft de laatste behendigheid training toch zijn doel bereikt”.

Na de finish werd de wedstrijd geëvalueerd en werden er alweer plannen gemaakt om de volgende keer met een overwinning naar huis te gaan. 6 mei staan de dames aan de start voor de tweede wedstrijd van de competitie.