Scholenprogramma

In samenwerking met Sportservice , zij verzorgen de sportlessen op de basisscholen, worden er al jaren op het terrein van HRTC DOK MTB clinics gegeven. Inmiddels niet meer alleen voor scholen maar zo nu en dan ook kinderen vanuit een voetbal- of handbalkamp. Tijdens deze clinics worden de mountainbikefietsen van DOK gebruikt die ooit eens aangekocht zijn i.s.m. Sportservice en de KNWU. Recentelijk zijn er ook nog enkele nieuwe fietsen aangekocht voor de vereniging.
In de ong. 1.5 uur worden de klassen verdeeld in groepjes van ong 8 kinderen waarmee dan heel eenvoudig wordt begonnen met mountainbiken. Gaandeweg de clinic worden de heuveltjes en de snelheid wat hoger.  Daarnaast wordt de behendigheid wat opgeschroefd. Alle scholen die hier belangstelling voor hebben kunnen en mogen meedoen. Zo ook de zogenaamde scholen/kinderen met een “rugzakje”. Zo zijn we ook al eens met een aantal fietsen naar bv De Meerpaal gegaan om daar een clinic te verzorgen.
Welke school dan ook: het is leuk en dankbaar om te doen.
Veel kinderen reageren heel enthousiast op deze clinics en een veel gehoorde kreet is dan ook: Ik wil op mountainbiken!! Daarvoor worden dan ook na elke clinic foldertjes uitgedeeld met informatie over HRTC DOK.
De clinics worden gegeven door een aantal vrijwilligers van binnen en buiten de vereniging. Het clubje vrijwilligers is wel vrij klein dus uitbreiding is altijd welkom! Je hoeft niet altijd te kunnen maar als je eens een keer tijd hebt, meld je aan!! Kan bij Wim Erkelens Cooke, mobtel: 06-34377209.

Voor dit jaar staan er al weer 10 clinics geplanned.

Na de zomer gaan we dan ook nog eens fietslessen verzorgen voor kinderen van Schakel aan Zee. Schakel aan Zee heeft als doel anderstalige leerlingen tussen 12 en 18 jaar onderwijs aan te bieden, daar deze leerlingen leerplichtig zijn en een goede start moeten kunnen maken in de Nederlandse samenleving. Voor deze laatste groep ligt de nadruk meer op leren fietsen en deelnemen aan het verkeer

Fietsen en helmen liggen/staan klaar voor de eerste clinic van het jaar: