Het veldtoertochtenseizoen 2018/2019 zit er voor HRTC DOK weer op! We kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen. De veldtoertochten worden georganiseerd in een samenwerkingsverband tussen 6 verenigingen uit de Kop van Noord Holland. In totaal organiseren zij 15 tochten. Daarvan neemt HRTC DOK er 3 voor zijn rekening, t.w. de Robbenoordtocht, de Napoleontocht en de Verrassingstocht.. Daarnaast zijn wij inschrijf- en startlocatie voor de 2 Texeltochten. Ook zijn wij finishlocatie voor Noord Hollands Langste. Al met al levert HRTC DOK zo een grote bijdrage aan deze veldtoertochten.

Als je zo alles bij elkaar optelt hebben 2574(!) mountainbikers gebruik gemaakt van de locatie van HRTC DOK. Uitschieter naar boven is de Texeltocht met 911 deelnemers en uitschieter naar beneden was de Verrassingstocht met 89 deelnemers. Voor onze eigen tochten (3) konden we rekenen op 820 deelnemers.

Over het algemeen waren de commentaren op de tochten zeer positief. Op de Verrassingstocht na zijn alle tochten gereden onder redelijke weersomstandigheden. Helaas was er 1 ongeval te betreuren, eerste Texeltocht, waarbij de deelnemer in het ziekenhuis in Alkmaar belande.

Ook dit jaar konden we weer rekenen op de inzet van veel vrijwilligers. Helaas hebben we ook veel vrijwilligers (verkeersregelaars) van buiten moeten aantrekken om de tochten mogelijk te maken.