Wielrennen

Bij HRTC DOK maken we gebruik van het Guldemondcomplex, tegenover vliegkamp ‘De Kooy’. Voor de wielrenners is er in dit natuurlandschap een mooi wegparcuours aangelegd van ruim 1,5 km. Dit parcoursstaat in Nederland bekend als één van de meest selectieve clubparcoursen doordat het weinig beschutting kent. Door dat open karakter heeft men veel met wind te maken.

Reeds in februari, als de weergoden het toelaten, beginnen voor de wegrenners de eerste trainingsritten op de zondagen. Als het eind maart zomertijd is organiseren we wedstrijden voor wielrenners op de dinsdagavonden. Het zijn wedstrijden in verschillende categorieën, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan rijden. Deze open wedstrijden duren tot eind september.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de volwassen wielrenners bij HRTC DOK. Naast de toerafdeling is er de renafdeling. In het seizoen is er vrijwel iedere dinsdagavond een wedstrijd op onze eigen wielerbaan voor zowel de A en B-klasse. Op maandagavond is er een wielrentraining voor de renner die fijne kneepjes van de sport wil leren. Voor de renners die meer willen is er de dames of heren wielerploeg. De damestrainen in het seizoen op woensdagavond op de wielerbaan van DOK. Op zaterdagochtend wordt er een duurtraining gereden. De dames rijden de vrouwenwielrencompetitie en fietsen al dan niet gezamenlijk andere wedstrijden en toertochten.De heren starten in januari op zondagochtend met een duurtraining om weer in conditie te komen. Bij deze training is iedereen welkom. Naast duurtraining zijn er ook regelmatig technische trainingen. De heren van de wielerploeg rijden zowel individueel als gezamenlijk diverse wedstrijden. HRTC DOK organiseert zowel voor de beginnende als gevorderde renners wedstrijden op ons eigen parcours en in de regio. Voor meer informatie zie onze website of stuur een mail, maar doe vooral eens mee!

 

Wielrennen heren

Bij de mannen hebben we dit seizoen een ploeg van ongeveer 14 hardrijders. Zij rijden als Govers-DOK formatie in diverse regionale wedstrijden, zoals de Meertour, de Hel van Petten en de Tour de Lassale in Den Helder.

lees meer …….

Wielren Toer

Wielren Toer richt zich op toerfietsen (zonder wedstrijdelement): recreatief, ontspannen en toeristisch fietsen– en organiseert het hele jaar door fietstochten. Het rijden gebeurt in groepsverband …….

lees meer …..

Wielrennen dames

De vrouwen zijn vooral actief in de competitie van vrouwenwielrennen.nl. De eerste wedstrijd is op 14 april 2018. In 2016 won ons team de competitie. Wekelijks wordt er op woensdagavond en op zaterdagochtend getraind.

lees meer ….

Wielrennen jeugd

In 2019 start ook het jeugd wielrennen. Op 28 maart is de eerste training. Wil jij ook deelnemen aan de activiteiten van het jeugd wielrennen kun je je aanmelden bij de voorzitter van HRTC DOK.

lees meer …..