Jeugd wielrennen

HRTC DOK heeft aparte Wielren Jeugd trainingsgroep. Uiteraard fiets je op je eigen niveau en beslis je zelf of je meedoet aan de wedstrijden. In Noord-Holland worden er wekelijks wedstrijden georganiseerd, zo ook op het DOK-terrein. Er zijn wedstrijden in verschillende klassen en verschillende leeftijdscategorieën. Ieder jaar wordt er in Den Helder een kwalificatietoernooi voor de district kampioenschappen gehouden. Sommige jeugdwedstrijdrijders rijden een deel van de zomeravondcompetitie mee voor de volwassenen. De trainingen voor de wielrenjeugd is afwisselend, van tijdritjes, behendigheid oefeningen tot duurtrainingen. Zoals een buitenrit naar Huisduinen of een rondje Amstelmeer. Naast hard trainen is er uiteraard ook gezelligheid. Benieuwd of wielrennen iets voor jou is? Heb jij altijd al eens op een wielrenfiets willen racen? HRTC DOK heeft wielrenfietsen met helm te leen, voor iedereen die graag mee wil doen!

Ga je met de racefiets de weg op: zet de naam en telefoonnummer van je ouder(s) in je helm en neem een reserve binnenband en twee bandenlichters mee.


 

Trainingen

Op woensdagavond staan er gediplomeerde trainers klaar om te gaan wielrennen. De trainingen voor de wielrenjeugd zijn afwisselend, van tijdritjes, behendigheid oefeningen tot wedstrijdjes. De groep is niet zo groot, maar iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen. Wielrennen op de weg doen we van april tot en met eind september. Uiteraard fiets je op je eigen niveau en beslis je zelf of je meedoet aan de wedstrijden.

Lees meer ….

Wedstrijden

De trainingen zijn gericht op het meedoen aan wedstrijden en plezier hebben in het fietsen. Op een wedstrijd kun je laten zien welke vooruitgang je hebt geboekt. Natuurlijk is een podiumplaats het allerleukste, maar ook gewoon meedoen hoort bij het plezier van wielrennen!

Lees meer …..

Lid worden

Wanneer je tijdens de trainingen hebt ontdekt dat wielrennen jouw sport is, kun je je aanmelden als lid van Wielervereniging HRTC DOK en van de KNWU of NTFU.

Gouden regels voor leden

  • Je bent een ambassadeur van onze vereniging en onze sponsoren.
  • Je draagt tijdens trainingen en wedstrijden onze clubkleding. (gratis shirt voor jeugdleden bij lidmaatschap)
  • Je koerst met passie en inzet.
  • Je denkt na voordat je actie onderneemt.
  • Plezier en prestatie gaan hand in hand.

Lees meer ….

De weg(race)fiets

Er wordt gereden op een racefiets voor op de weg zoals iedereen die kent: een licht frame, smalle banden, een stuurbocht en racefietsremmen. Om aan wedstrijden mee te mogen doen moet de racefiets voldoen aan bepaalde eisen. Dat heeft te maken met veiligheid en de lichamelijke belasting van de renner. Daarom is het verstandig om je eerst door de vereniging te laten adviseren voordat je een fiets gaat kopen.

Lees meer ….

Wielerbonden in Nederland

Nederland heeft twee landelijke wielerbonden. De NTFU (Nederlandse Toerfietsunie) die zich op wielersporters in de breedste zin richt en de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) die zich voornamelijk op wielersporters die wedstrijden rijden richt.

Lees meer …..

Kleding

Wielerkleding en –uitrusting is er niet alleen voor de herkenbaarheid en het comfort, maar ook voor de veiligheid. Naast de clubkleding (zie hieronder) is het dragen van een fietshelm en fietshandschoenen voor iedere renner verplicht, zowel tijdens trainingen als bij wedstrijden. Dit is een veiligheidsverplichting.

In de winter zijn overschoenen aan te raden, evenals een regenjack.

Lees meer ….