Trainingen

Op woensdagavond staan er gediplomeerde trainers klaar om te gaan wielrennen. De trainingen voor de wielrenjeugd zijn afwisselend, van tijdritjes, behendigheid oefeningen tot wedstrijdjes. De groep is niet zo groot, maar iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen. Wielrennen op de weg doen we van april tot en met eind september. Uiteraard fiets je op je eigen niveau en beslis je zelf of je meedoet aan de wedstrijden.

Om kennis te maken met het wielrennen kun je tijdens de reguliere trainingen op de woensdagavond 4 gratis proeftrainingen volgen.

Er zijn 2 categorieën voor de jeugd.

Jeugd van 8 tot en met 14 jaar.
De training voor deze categorie vindt vooral plaats op het afgesloten wielerparcours van HRTC DOK. Ze staan gepland van begin april tot eind september. Op nationale feestdagen (zoals Hemelvaart) en schoolvakanties zijn er geen trainingen zie hiervoor de agenda op de HRTC DOK start pagina..

  • woensdagavond 17:40 – 18:00 Inrijden/ fiets pakken.
    18:00 – 19:00 Training.

Nieuwelingen/ Junioren/Dames van 14 jaar tot  – .
De training voor deze categorie vindt plaats op het afgesloten wielerparcours van HRTC DOK en daarbuiten. Ze staan gepland van maart tot eind september. Op nationale feestdagen (zoals Hemelvaart) en schoolvakanties zijn er geen trainingen.

  • woensdagavond 19:00 – 20:00 Training. Met uitloop tot 20.30

Wanneer je belangstelling hebt, vragen we je om je aan te melden. Geef daarbij aan of je van ons een fiets wilt lenen. Opgeven kan via de website van HRTC DOK op de lidmaatschappagina.

Fiets en helm lenen:
Voor de trainingen is het mogelijk een fiets en een helm te lenen van de vereniging. Tijdens de proeflessen is dit gratis. Na 6 lessen kun je een fiets huren. (Indien voorradig)
Hiervoor vragen we 75,-euro voor 1 seizoen  of 5,– euro  per les.

Het niet door gaan van de training
Uitgangspunt is dat de training altijd doorgaat. De enige situaties waarin we een training niet door laten gaan is bij zeer slecht weer. De hoofdtrainer beslist over het wel of niet doorgaan van een training. Gaat een training niet door, dan maakt de hoofdtrainer dat bekend via de Whats-app groep en via de facebook pagina van HRTC DOK.

Afmelden voor trainingen
Wanneer je niet in de gelegenheid of in staat bent om een training bij te wonen, meld je dan af via de Whats-app groep. Dan weten de trainers hoeveel renners ze op een training kunnen verwachten.

Zorg voorafgaande aan elke training dat je fiets in orde is. Dat is fijner en veiliger voor jezelf en voor je mederenners!