Wedstrijden

De trainingen zijn gericht op het meedoen aan wedstrijden en plezier hebben in het fietsen. Op een wedstrijd kun je laten zien welke vooruitgang je hebt geboekt. Natuurlijk is een podiumplaats het allerleukste, maar ook gewoon meedoen hoort bij het plezier van wielrennen!

Elke eerste woensdagavond van de maand wordt er voor de jeugd een wieler wedstrijdje georganiseerd op het DOK terrein. Dit zijn oefen wedstrijden waarbij het motto geldt: meedoen is belangrijker dan winnen.

Voor de club- wedstrijden is de basislicentie die aan je KNWU lidmaatschap verbonden is voldoende. Meedoen is gratis. Deze clubwedstrijden zullen elke eerste woensdag van de maand gehouden worden voor de verschillende categorieën. En maken deel uit van de HRTC DOK club competitie.

De eerste club wedstrijd zal 8-05-2019 gehouden worden en de start van de jeugd categorie zal om 18:00h zijn en je kunt je inschrijven vanaf 17:30h.

De dames en meisjes starten om 19:00h en de jongens nieuwelingen/junioren 5 minuten later.

  • Categorie 1 en 2, meisjes en jongens van 8 t/m 10 jaar, wedstrijdafstand is 8 km,
  • Categorie 3 en 4, meisjes en jongens van 11 t/m 12 jaar, wedstrijdafstand 15 km,
  • Categorie5,6,en 7, meisjes en jongen van 13 t/m 14 jaar, wedstrijdafstand 25 km,
  • Dames/meisjes en junioren/nieuwelingen start 19:00 h, wedstrijdafstand 35 km.

 

Landelijke wedstrijden
Ben je toe aan het grotere werk, dan zijn er de landelijke wedstrijden die verreden worden op straatparkoersen en clubparkoersen van andere verenigingen. De ultieme uitdaging is om je te kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap (NK) jeugd wielrennen!

Clubkampioenschappen
Elk jaar organiseren we onze eigen clubkampioenschappen, op onze baan. Zorg dat je meedoet!

My Laps chip
Bij alle landelijke jeugdwedstrijden is een chipregistratie nodig. Wil je aan een landelijke wedstrijd meedoen, ben je verplicht om via Mijn KNWU een chip van My Laps te huren of aan te schaffen. Meer info over de chip staat op www.wveemland.nl/categorieen/jeugd/mylaps/.

Sporters die al een eigen chip van My Laps hebben (zoals schaatsers of skaters) kunnen die ook voor het wielrennen gebruiken door de code van hun chip door te geven via Mijn KNWU.