Wielren Toer richt zich op toerfietsen (zonder wedstrijdelement): recreatief, ontspannen en toeristisch fietsen– en organiseert het hele jaar door fietstochten. Het rijden gebeurt in groepsverband, op de racefiets, onder leiding van een wegkapitein. Leden van fietsclubs die bij de NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie, zijn aangesloten, beschikken over een ToerFietsKaart (TFK) of een WielerSportKaart (WSK). Deze zgn. toerfietskaarthouders hebben een standaardverzekering waarin onder andere de vergoeding van materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen tengevolge van een ongeval zijn geregeld. Aanvullend verzekeren is mogelijk. De volledige algemene voorwaarden zijn te lezen op lidmaatschap pagina.

Clubkampioenen:

Veel leden rijden met een fietscomputer en registeren de afstanden die gereden worden. Er zijn twee competities: een dame- en een herencompetitie. De gefietste kilometers worden bijgehouden en wie aan het einde van het seizoen het meeste heeft gefietst mag zich een jaar lang clubkampioen(e) noemen. Dat wordt op een feestelijke avond in november gevierd. In 2017 wordt Anne de Poel wederom clubkampioen bij de heren met 12.412 kilometer. Bij de dames is er een nieuwe kampioene, die de hegemonie van Ria Kos doorbreekt, namelijk Bertha Visser. Zij rijdt in 2017 9.631 kilometer Ria Kos blijft recordhouder met 16.173 kilometer in 2009 bij de dames. Het record bij de heren staat, sinds 2009, op naam van Guus van der Maat en bedraagt 21.310 kilometer.

De complete lijst van Clubkampioenen ….

WEGSEIZOEN

In het wegseizoen van begin maart, we beginnen elk jaar in maart het fietsen met de openingstocht (‘Het Eerste Rondje’), tot eind oktober is er een groot aantal fietstochten in groepsverband (TT, ToerTochten) onder leiding van een wegkapitein en voorrijders. De afstanden van de tochten variëren van 50 tot 350 kilometer. De snelheid bij toerfietsen varieert van 25 tot 30 kilometer per uur. Zie de pagina programma -weg elders op deze site.
Op zaterdag 23 juni 2018 gereden: de 350-tocht (‘Monstertocht’). Om 05.00 uur vertrekken, rond 21.00 uur terug.

Op grote toertochten (>= 200 km.) rijdt een volgwagen mee met EHBO, reservemateriaal, fruit & drinken. Verder overheersen kortere tochten met afstanden tussen 50 tot 120 kilometer. HRTC DOK heeft vaak meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Toerfietsen, dat jarenlang door een van de NTFU-districten in Nederland wordt georganiseerd. In 2010 wordt HRTC DOK zelf kampioen!

Met regelmaat wordt er ook door de weeks gefietst. Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vertrekt er een groep om 9.00 uur. Indien u een keer mee wilt rijden, neem gerust contact op, dan sluit u gewoon een keer aan. Let op! Bij HRTC DOK is fietsen met helm verplicht!

TOER KALENDER

Door HRTC DOK georganiseerde tochten onder leiding van een wegkapitein. Begin van het jaar wordt de kalender samengesteld, vrijwilligers voor wegkapitein aangewezen. De tochten worden op de website van HRTC DOK opgenomen in de Google kalender. Op de activiteitenpagina staat een opsomming van de ritten.