Wielren Toer

Wielren Toer richt zich op toerfietsen (zonder wedstrijdelement): recreatief, ontspannen en toeristisch fietsen– en organiseert het hele jaar door fietstochten. Het rijden gebeurt in groepsverband, op de racefiets, onder leiding van een wegkapitein. Leden van fietsclubs die bij de NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie, zijn aangesloten, beschikken over een ToerFietsKaart (TFK) of een WielerSportKaart (WSK). Deze zgn. toerfietskaarthouders hebben een standaardverzekering waarin onder andere de vergoeding van materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen tengevolge van een ongeval zijn geregeld. Aanvullend verzekeren is mogelijk. De volledige algemene voorwaarden zijn te lezen op lidmaatschap pagina. DOK-TOER is opgericht op 1 april 1977. We zijn onder nummer 107010 aangesloten bij de NTFU, de Nederlandse ToerFietsUnie.


 

Clubkampioenen:

Veel leden rijden met een fietscomputer en registeren de afstanden die gereden worden. Er zijn twee competities: een dame- en een herencompetitie. De gefietste kilometers worden bijgehouden en wie aan het einde van het seizoen het meeste ….

Lees meer ….

Toer kalender

Door HRTC DOK georganiseerde tochten onder leiding van een wegkapitein. Begin van het jaar wordt de kalender samengesteld, vrijwilligers voor wegkapitein aangewezen. De tochten worden op de website van HRTC DOK opgenomen in de Google kalender.

Lees meer op de activiteitenpagina

Wegseizoen

In het wegseizoen van begin maart, we beginnen elk jaar in maart het fietsen met de openingstocht (‘Het Eerste Rondje’), tot eind oktober is er een groot aantal fietstochten in groepsverband (TT, ToerTochten) onder leiding van een wegkapitein en voorrijders.

Lees meer …….

Toer verslagen

Van de Toer deelnemers wordt regelmatig een verslag van de verreden rit gemaakt.

Lees meer (oudere verslagen)

Lees meer (recente verslagen)