Toer wegseizoen

In het wegseizoen van begin maart, we beginnen elk jaar in maart het fietsen met de openingstocht (‘Het Eerste Rondje’), tot eind oktober is er een groot aantal fietstochten in groepsverband (TT, ToerTochten) onder leiding van een wegkapitein en voorrijders. De afstanden van de tochten variëren van 50 tot 350 kilometer. De snelheid bij toerfietsen varieert van 25 tot 30 kilometer per uur. Zie de pagina programma -weg elders op deze site.
Op zaterdag 23 juni 2018 gereden: de 350-tocht (‘Monstertocht’). Om 05.00 uur vertrekken, rond 21.00 uur terug.

Op grote toertochten (>= 200 km.) rijdt een volgwagen mee met EHBO, reservemateriaal, fruit & drinken. Verder overheersen kortere tochten met afstanden tussen 50 tot 120 kilometer. HRTC DOK heeft vaak meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Toerfietsen, dat jarenlang door een van de NTFU-districten in Nederland wordt georganiseerd. In 2010 wordt HRTC DOK zelf kampioen!

Met regelmaat wordt er ook door de weeks gefietst. Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vertrekt er een groep om 9.00 uur. Indien u een keer mee wilt rijden, neem gerust contact op, dan sluit u gewoon een keer aan. Let op! Bij HRTC DOK is fietsen met helm verplicht!