O.a. ter voorbereiding op de “Monstertocht”, afstand 350km op zaterdag 29 juni,  maar ook omdat het gewoon een mooie tocht is wordt zaterdag 15 juni de “Toeristische Elfstedentocht”gereden. Als voorbereiding op de Monstertocht voor het weer eens rijden van veel kilometers op 1 dag en het kweken van “zadelhardheid” van de billen wordt deze tocht van ca 240km gereden waarbij we de route van de Elfstedentocht zullen gebruiken.

Er kan door een ieder worden deelgenomen: wel of geen DOK-lid!! Het zou wel goed zijn als er reeds enige kilometers in de benen zaten!

Het gaat dus om een rit van 240km kilometer in groepsverband. Er zullen 3 stops zijn. De tocht start om 0700 uur op de parkeerplaats bij de Karwei in Bolsward. Deelnemers moeten op eigen gelegenheid naar Bolsward komen. Parkeerplaats is nabij de eerste afslag op de A7, Bolsward-West. Er zal geen volgwagen zijn dus een ieder dient zelf zorg te dragen voor voldoende eten en drinken. We verwachten tussen 17.00u en 18.00u terug te zijn in Bolsward.

We hebben met elkaar een aantal belangrijke afspraken:

  • Samen uit, samen thuis!;
  • de gemiddelde snelheid is tussen de 25km/u en 28km/u;
  • Fietshelm verplicht.

De tochten staan onder leiding van een ervaren toerfietser. Voor deze tocht is dat Anne de Poel. Mocht u interesse hebben om mee te fietsen maar zit toch nog met een paar vragen. Neem contact op met Anne de Poel: email: aw.de.poel@quicknet.nl