Goed fietsweer!

Zaterdag a.s., 29 juni, houden we de traditionele Monstertocht. Om 05.00 uur (DOK) of 05.30 uur (’t Zand) starten voor de 350 kilometerlange tocht Veluwe op en neer. De beide IJsselmeerdijken liggen er nog uit, dus de verschillende routes lopen beide keren – heen en terug – via Amsterdam. Verste punt omgeving Voorthuizen – Apeldoorn. Snelheid tussen 25 en 30 kilometer per uur. Het wordt goed fietsweer!

Dat dit een rit is voor langeafstandbuffels is duidelijk, je moet domweg kilometers in de benen hebben om dit aan te kunnen. Veel van zulke tochten zijn er niet meer, een unieke kans om een dergelijk zwaar evenement mee te maken. Clubkampioen en wegkapitein Anne de Poel – afgelopen week ter voorbereiding 1100 kilometer gefietst – is wegkapitein, Joop Kos zit op de volgwagen. Deelnemers moeten hun eigen ‘voer’ meebrengen, in de volgwagen is er beperkt aanvulling zoals frisdrank, water, fruit, repen en dergelijke. De wagen is er ook voor verdere bagage (kleding) en uitvallers cq. opgevers.

De Monstertocht wordt jaarlijks verreden en bestaat al heel lang. De tocht ging naar Groningen, naar het verre Drenthe, Dordrecht op en neer en ook de oude Zuiderzeeroute (geheel over het oude, niet- ingepolderde land) is diverse keren gereden. Alles en altijd in één dag.

De terugkomst verwachten we tussen negen en tien uur in de avond. Meefietsen kost leden tien euro, niet-leden betalen 15 euro.

Informatie en eventueel aanmelden: Anne de Poel. Tel. 0223-642811 / 06 1059 6472 / aw.de.poel@quicknet.nl