Over de herkomst van de naam Hoorn doen vele mythes de ronde. De naam Hoorn is volgens oude Friese legenden afgeleid van de stiefzoon van koning Radboud, met de naam Hornus. Andere verhalen dat de naam Hoorn afkomt van een uithangbord met een posthoorn, dat begin 14e eeuw aan een van de etablissementen aan de “Roode Steen” hing. Een derde variant stelt dat de naam Hoorn afgeleid is van de hoornvorm van de eerste havens. Hoorn ligt ongeveer 40 kilometer ten noorden van Amsterdam, aan het Markermeer. Tevens ligt het tussen Alkmaar (ongeveer 20 km) en Enkhuizen (ongeveer 15 km). Het is de officieuze hoofdstad van de regio West-Friesland en doel van onze toertocht van 120km op zondag 02 juni!

Aan alle toertochten kan door een ieder worden deelgenomen: wel of geen DOK-lid!!

We hebben met elkaar een aantal belangrijke afspraken:

  • Samen uit, samen thuis!;
  • de gemiddelde snelheid is tussen de 25km/u en 28km/u;
  • Fietshelm verplicht.

Voor deze tocht vertrekken we zondag 02 juni om 0800u bij het clubhuis van HRTC DOK aan de Guldemondweg (kom op tijd, dan is er nog tijd voor een kop koffie). De afstand is 120km.

De tochten staan onder leiding van een ervaren toerfietser. Voor deze tocht is dat Gerard Krusemeijer. Mocht u interesse hebben om mee te fietsen maar zit toch nog met een paar vragen. Neem contact op met Gerard Krusemeijer: email: gerard_krusemeijer@hotmail.com