Zondag 11 augustus: “Johanna’s Hof”

De toertocht gaat op zondag 11 augustus richting “Johanna’s Hof”. Een deel van deze tocht zal gaan door het duingebied van PWN. Bij PWN werken mensen die zich elke dag met hart en ziel inzetten om de duinen te beschermen. De Noord-Hollandse duinen zijn o.a. onmisbaar in de drinkwatervoorziening. PWN zorgt ervoor dat de duinen gezond blijven en houdt de rijkdom aan flora en fauna in het duin in stand. Zij beheren meer dan 7.000 hectare schitterend natuurgebied tussen Zandvoort en Bergen: het Noordhollands Duinreservaat, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en landgoed Marquette. In het Noordhollands Duinreservaat heeft u een duinkaart nodig. PWN is een organisatie zonder winstoogmerk. Zij ontvangen geen subsidies voor natuurbeheer. Daarom zijn zij erg blij met iedereen die actief bijdraagt aan de beheerkosten. Elke verkochte kaart draagt rechtstreeks bij aan het beheer én behoud van de duinen. Voor deze tocht dient dan ook zo’n duinkaart aangeschaft te worden, kosten €1.80.

De totale afstand van deze tocht is 120km.

Aan alle toertochten kan door een ieder worden deelgenomen: wel of geen DOK-lid!!We hebben met elkaar een aantal belangrijke afspraken:

  • Samen uit, samen thuis!;
  • de gemiddelde snelheid is tussen de 25km/u en 28km/u;
  • Fietshelm verplicht.

Voor deze tocht vertrekken we zondag 11 augustus om 0800u bij het clubhuis van HRTC DOK aan de Guldemondweg (kom op tijd, dan is er nog tijd voor een kop koffie). De afstand is 120km. De tochten staan onder leiding van een ervaren toerfietser. Voor deze tocht is dat Jan Steenvoorden. Mocht u interesse hebben om mee te fietsen maar zit toch nog met een paar vragen. Neem contact op met Jan Steenvoorden: email: jam.steenvoorden@quicknet.nl