De organisatie van “Het Rondje Stelling Amsterdam” dat op 1 september 2019 gereden zou worden, heeft moeten besluiten het evenement niet door te laten gaan. De reden die men op de website aan geeft, is het gebrek aan kader en vrijwilligers om de tocht goed te kunnen organiseren. Echter wij (van HRTC DOK toer) hebben gemeend dat deze mooie tocht langs ons cultureel erfgoed op 1 september voor ons toch moet doorgaan, zij het in iets aangepaste vorm (alleen zuidelijk van Amsterdam) en afstand ( 117 km). Een mooie route langs (voormalige) forten die gebouwd zijn ten behoeve van de verdediging van Stad Amsterdam, met koffiestop(s) en een snelheid waarbij rekening wordt gehouden met iedereen. Tijdens deze route passeren we veel van de forten die hier gebouwd zijn zoals o.a. Fort in de Botshol, Fort aan de Winkel, Fort Abcoude, Fort Nigtevecht, Fort Hinderdam, Fort bij Uitermeer en als laatste het Torenfort bij de Ossenmarkt.

De start is in Spaarndam Oost, waar we die dag (1 september) met de auto naar toe gaan en uit Den Helder vertrekken vanaf ons welbekende Parkeerterrein aan de Doggersvaart om 08.00 uur. De deelnemers kunnen onderling afspreken wie er met wie meerijdt en wat de vergoeding voor het meerijden is. (voorstel: min. €10,00 ? ) Zoals gebruikelijk kunnen ook niet DOK leden ons plezieren met hun deelname. Breng je fietsvrienden dus op de hoogte van het bovenstaande.

Denk er aan een paar Euro aan kleingeld mee te nemen voor de (twee) veerpontjes waar we gebruik van maken.

 In Spaardam Oost kunnen wij parkeren op het parkeerterrein bij SV Spaarnwoude  en de reistijd daar naar toe (afstand ca. 75 km) zal tussen 75 en 90 minuten zijn. S.V. Spaarnwoude is vanuit Den Helder te bereiken via de A9 . Bij knooppunt Beverwijk de A22 te volgen naar het knooppunt Velsen. Sla daar af naar de N208 en neem vervolgens de N202 en ga direct over het C-kanaal naar de R104. Via de Zijkanaalweg, Hornweg en Ringweg treft men na de A9 te hebben gepasseerd, maar voor het Brabantia pad, S.V. Spaarnwoude aan de rechterzijde.

De totale afstand van deze tocht is 117km.

Aan alle toertochten kan door een ieder worden deelgenomen: wel of geen DOK-lid!!We hebben met elkaar een aantal belangrijke afspraken:

  • Samen uit, samen thuis!;
  • de gemiddelde snelheid is tussen de 25km/u en 28km/u;
  • Fietshelm verplicht.

Voor deze tocht vertrekken we zondag 01 september om 0800u vanaf het parkeerterrein aan de Doggersvaart. De tochten staan onder leiding van een ervaren toerfietser. Voor deze tocht is dat Fred Veer. Mocht u interesse hebben om mee te fietsen maar zit toch nog met een paar vragen. Neem contact op met Fred Veer: email: fredveer@quicknet.nl

Hopelijk zijn jullie na het lezen van dit enthousiast geworden om aan deze tocht deel te nemen en zien we jullie op 1 september om ca. 07.45 uur op de –P- Doggersvaart, zodat er om 08.00 uur vertrokken kan worden.